Är du intresserad av att bli medlem i ACPK ?


Nybörjarkurs

Tack för ditt visade intresse för nybörjarkursen i Atlas Copco PK. Under de drygt åttio år som klubben varit aktiv har den hunnit fostra många duktiga skyttar. Självklart välkomnar vi än idag nya medlemmar, men p g a resurser och inte minst säkerhetsskäl tar vi emot ett begränsat antal skyttar varje säsong. Kursen leds av några av våra mest erfarna skyttar och ger en mycket god grund att stå på. Här är några saker att tänka på innan du går vidare med din ansökan.

Pistolskytte är en sport som kräver både tid och engagemang. Oavsett om du är intresserad av att ha det som en hobby eller tävla på SM-nivå krävs det träning på banan och engagemang i klubben. Har du tiden och engagemanget?

Skytte är inte en billig sport. När du väl klarat av kraven som krävs kan du söka egen licens på ditt första vapen, vilket är ett .22-vapen. Ett begagnat kan kosta allt från 5000 kr och ett nytt från ca 28 000 kr. Du måste även köpa ett godkänt vapenskåp (ca 7000 kr) för säker förvaring och en del annan utrustning. Utöver detta tillkommer ammunition. Det är med andra ord en del kostnader under ditt första skytteår. Har du ekonomi för det?

Att erhålla en egen vapenlicens tar tid. Nybörjarkursen är 6 månader och vi har krav på närvaro för att kunna godkänna dig. Du ska även klara av skyttefordringar och teoriprov.

Grundkrav
För att du ska kunna söka till kursen kräver vi att du är minst 18 år och ostraffad. Vi kommer att bjuda in alla sökande till ett möte dit man ska ha med sig ett utdrag från belastningsregistret i ett oöppnat kuvert. Vi kommer att öppna brevet tillsammans för att säkerställa att allt ser bra ut.

Nybörjarkursen har ett begränsat antal platser och efter mötet kommer vi att höra av oss till de som blir uttagna med datum när det startar och detaljer för inbetalning av kursavgiften. Kursavgiften är 4000 kr.

Kursen
Pågår från mitten av april till mitten av oktober. De första två veckorna består av introduktion till skytte med stort fokus på säkerhet och säker vapenhantering. Därefter börjar skytteträningen på vår utomhusbana och den pågår fram till sommaruppehållet för att sedan starta igen i augusti.

Ansökan för årets kurs har nu stängt. Vi öppnar länken till nästa kurs i januari 2025. Välkommen att söka då.

Väl mött
Styrelsen i ACPK